Вагинален херпес – симптоми, погрешно диагностициране, лечение и раждане

Херпес имат повече жени, отколкото мъже. Вагиналният херпес често се диагностицира погрешно и поради това се лекува зле и може да има усложнения по време на раждането. Тази статия предоставя преглед на вагиналния херпес и какво можете да направите, за да намерите облекчение и да имате връзка с добър сексуален живот.

Жените са по-податливи на генитален херпес, отколкото мъжете. Това е така, защото гениталиите им имат повече зони от клетки, които са навлажнени с телесни течности, отколкото мъжете. Това означава, че ако жената има полов акт с мъж, който има херпес, тя е по-вероятно да го получи, отколкото мъж, който има полов акт с жена, която има херпес. Поради тази причина около 1 на 4 възрастни жени имат херпес, докато при мъжете това е около 1 на 5. Дори жените страдат повече от него. За много жени първите мехури са инфекциозни и уязвими за около 3 седмици. За много мъже това е около седмица по-малко.

Има симптоми, които се появяват преди появата на мехури, зачервяване или рани. Тези симптоми се наричат ​​продромални симптоми и могат да включват някое или всички от следните: Сърбеж в областта на слабините, усещане за изтръпване или парене във влагалището, срамните устни, ануса, горната част на краката и седалището, необичайно вагинално течение, подуване на ставите лимфни, чувства на натиск или подуване на корема, болка в урината или затруднено уриниране. Възможно е също да има симптоми на грип като главоболие, гадене, треска, болки в крайниците и болки в мускулите и ставите.

След продромални симптоми, които могат да продължат 1 до 3 дни, започва да се появява истинското огнище на херпес. Изглежда, че огнищата се влошават по време на бременност и при деца с белези от акне или мехури, които могат да се спукат и да се отлепят, тъй като обривът продължава. Те могат да бъдат единични или на групи, а могат да бъдат на гениталиите, ануса, седалището и бедрата. Други симптоми могат да включват сърбящ обрив или усещане за парене, болка при уриниране и вагинално отделяне.

В този момент, разбира се, повечето жени ще посетят лекар. За съжаление вагиналният херпес често се диагностицира погрешно. Например, херпесните мехури във влагалището или шийката на матката могат да бъдат неправилно диагностицирани като гъбична инфекция или възпаление на шийката на матката, наречено cervictis. Също така може да бъде погрешно диагностициран като възпалително заболяване на таза. Вагиналният херпес може също да бъде погрешно диагностициран като инфекция на пикочните пътища или инфекция на пикочния мехур. Вагиналният херпес може да предизвика симптоми в шийката на матката, но не и във външната част на влагалището. Това важи особено за експлозии, които идват след първоначалната експлозия.

Херпесът за бебе може да бъде опустошителен и евентуално фатален, но е предотвратим. Разбира се, жизненоважно е да бъдете честни с Вашия лекар относно херпеса си, дори ако нямате огнище. Не приемайте за даденост, че нямате взрив. Ако Вашият лекар знае, че имате херпес, тогава ще бъдете наблюдавани по време на бременност и проверени отново преди раждането. Ако херпесният вирус не е избухнал в момента на започване на раждането, възможно е нормално раждане. Ако има активно огнище по време на раждането, бебето ще се роди чрез цезарово сечение. Това ще предпази бебето от херпес. Ето защо е толкова важно да кажете на Вашия лекар, че имате херпес. Просто не си струва да рискувате. Няма нужда да се чувствате засрамени, когато кажете на Вашия лекар. В крайна сметка 1 на 4 жени има херпес, така че не сте сами.

Психологическото въздействие на вагиналния херпес може да бъде по-голямо от физическото въздействие. Наличието на херпес може да включва смущение и депресия, с тенденция към изолиране. Добрата новина е, че херпесът може да се контролира или намали, като се използват билкови формули. Много други хора го правят и вие също можете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *