Излекувайте херпес – Как да се отървете от настинка за 48 часа

Информация за студени и прости херпесни предизвикателства

Херпесът, известен иначе като орален херпес или „херпес лабиалис“, е най-честата форма на инфекция с херпес симплекс в света. Гениталният херпес е вторият по честота. За съжаление няма известен лек за херпесния вирус, така че след като се заразите с него, ще останете с него за цял живот. В момента обаче в разработките на изследователи има някои ваксини, които скоро могат да позволят на хората да бъдат ваксинирани срещу херпес.

Оралният херпес обикновено се предава, когато има видими рани по лицето на индивида, но периодът непосредствено преди и след (около плюс и минус на седмица) появата на херпес е етап, през който лицето асимптоматично (без симптоми) отделя вирус и следователно разумът е в състояние да зарази други хора, въпреки че няма външни признаци на болестта.

Цикълът на настинките през периоди на активен и латентен период с активни периоди с продължителност 2-21 дни, когато по кожата има мехури, съдържащи частици от инфекциозния вирус, последван от период на ремисия – това е етапът, в който вирусът е в повечето от време. По време на латентния период вирусът остава само в сензорните нервни клетки в латентната си форма, където ще остане до края на живота на заразения човек. С течение на времето честотата на херпес ще намалее поради имунната ви система, която се адаптира към вируса и изгражда имунитет към него; продължителността и тежестта на настинките, които получавате, също ще намаляват бавно поради това.

Честотата на асимптоматичните еякулации няма връзка с честотата на симптоматичните изригвания: това означава, че честотата, с която изпитвате видими изригвания, няма нищо общо с това колко често еякулирате безсимптомно.

Диагноза – Понякога херпесът не е студен

Оропатичната херпесна инфекция обикновено се определя чрез клиничен преглед, където най-честите симптоми са множество кръгли повърхностни язви, свързани с остър гингивит. На пръв поглед атипичните случаи са по-трудни за диагностициране и проверяващият обикновено се позовава на известни като „продромални“ симптоми – т.е. симптоми, които обикновено се появяват преди началото на заболяването – за да разграничи HSV инфекцията от други състояния с подобни симптоми. Например, настинките често се приемат като рани и обратно, но те имат различни продромални симптоми. Най-добрият начин да се разграничат настинките от раните е настинките да се появяват почти винаги навън устата, докато раковите белези винаги са напълно в рамките на устата.

Как да излекуваме настинка за по-малко от 48 часа

Добре, ето моята лична процедура, която правя всеки път, когато настинка. Разработил съм това през годините на опити и грешки и се надявам да работи точно както за вас, така и за мен:

1. Вземете игла и я стерилизирайте с алкохол, отворете охлаждащата течност и източете цялата течност, като я намокрите с kleeneks или хартиена кърпа. Това е точно като това, което бихте направили на гимназист. Наистина не искате нито един от тези гадни жълти сокове всичко.

2. Измивайте студената рана с влажна кърпа и малко сапун и топла вода веднъж на всеки два часа или така. Искате да запазите засегнатата зона възможно най-чиста и суха.

Замразявайте мястото веднъж на всеки два часа за около 10 минути с кубче лед след измиване. Това не само ще намали сърбежа и болката, но и ще намали тежестта на огнището, защото забавя вируса.

Нанасяйте малко количество бензилов алкохол („Зилактин“) върху областта на върха q веднъж на всеки два часа след лед, това е едно от малкото домашни лекарства, препоръчани и одобрени от клиниката Mayo (източник: http://www.mayoclinic.com/health/cold-sore/DS00358/DSECTION=treatments-and-drugs ) Това вероятно ще ви помогне повече да излекувате настинката бърз че всичко останало, което някога съм опитвал, тези неща са впечатляващи.

5. Започнете да приемате лизин (известен още като „l-лизин“) по 1000 mg 3 пъти на ден – това се оказа ефективно в многобройни научни проучвания не само намалява времето за заздравяване и тежестта на възпалено херпес, но и като помощ за предотвратяване херпес и намалете честотата на огнищата през цялата година, ако се вземат като превантивна мярка при по-ниска доза (препоръчвам 500 mg веднъж дневно като превантивно лечение). (Източник: Национални здравни институти, за да видите пълното проучване, отидете тук: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3115841 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *