Как се получава херпес?

В днешно време има повече обществена информираност за херпеса и хората, които го нямат, се чудят как получавате херпес и какво могат да направят, за да го предотвратят. А хората, които наскоро са се разболели от херпес, често не са сигурни как са го разболели и питат за различните начини, по които можете да херпес. Също така много хора са чували, че можете да вземете херпес зостер от горещи вани, сауни и парни бани, кърпи и тоалетни седалки. Тази статия разглежда всички тези проблеми.

Първо, ще разгледам всички възможности, които не включват сексуален контакт. Все още е възможно да се предаде вирусът чрез несексуален контакт, въпреки че това е най-малко вероятният метод за предаване на херпесния вирус. За да разберете защо, трябва да знаете характеристиките на вируса. Херпесният вирус се нуждае от гостоприемник, за да оцелее и да се размножи, за да причини инфекция. Те получават своята „храна“ или „храна“ от течности в топло тяло. Извън тялото вирусът може да оцелее временно за кратък период от време. Този период от време може да бъде само няколко секунди или до около 4 минути в идеални условия. Обикновеният сапун убива херпесния вирус. Така че, ако използвате кърпа, след като някой друг я е използвал с херпес, има много малък шанс да се заразите. Ако приемем, че другият човек е използвал сапун, на кърпата ще има много малко вируси. Тъй като вирусите започват да умират за секунди, шансовете да се заразите започват да намаляват веднага. Що се отнася до горещите вани, хлорът убива вируса, така че има малък шанс да се заразите в гореща вана, ако се използва хлор.

Ето сценарий, при който можете да получите херпес чрез несексуален контакт и той може да се приложи върху тоалетни седалки или пейки в сауна или парна баня или да седите на ръба на гореща баня, която не е хлорирана. Първо, някой с херпес ще трябва да седне и чрез потта или урината да „изтече“ някои вируси от гениталиите си или отворена рана. След това ще трябва да седнете на едно и също място, почти веднага, и да имате порез или отворена рана, която може да бъде проникната от вируса. Използването на бански костюми би направило това почти невъзможно. Шансовете това да се случи са наистина далечни.

Целуването или оралният контакт могат да разпространят херпес. Херпесът може да влезе в вас чрез разрез или през лигавиците на устата или гениталиите. Това означава, че оралният секс определено може да разпространи херпес.

Това ни води до крайния възможен начин, по който можете да получите херпес, и то чрез вагинален или анален полов акт. Половият акт като този е най-вероятният начин за получаване на херпес. Видовете херпес, за които хората са най-загрижени, са вагинален херпес, херпес на пениса и анален херпес. Използването на презервативи ще намали риска от тези видове херпес, но не премахва напълно риска.

Можете също така да получите херпес по ръцете, краката, корема и дупето, както и по лицето. Като отбелязвате различните начини, по които можете да получите херпес, можете да спечелите спокойствие и да планирате живота си във връзка с дейности около хидромасажни вани, парни бани, сауни и използването на кърпи.

Ако получите херпес, това не означава, че сексуалният ви живот е приключил. Правенето на секс с херпес е предмет на друга статия, но е достатъчно да се каже, че научаването как да предотвратите огнища е голяма част от добрия сексуален живот, ако вие или вашият партньор имате херпес. Сега знаете ключът към това да бъдете доволни от херпес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *