Category Archives: рана

херпес, херпес зостер, херпес симплекс, херпес симптоми

Скоро предстои ваксина срещу херпес – Информация за настоящите и предстоящите ваксини

Настоящи ваксини срещу херпес Странното е, че от известно време съществува ваксина срещу херпесния вирус: тя се нарича Zostavax. Работата е там, че това е ваксина, предназначена за предотвратяване на херпес, известна още като „херпес зостер“ – да, херпесният вирус причинява заболяването, обикновено срещано при хора над 60 години, които са известни като херпес. В… Read More »

Каква е историята на херпеса и как се разпространява?

Когато вие или някой ваш познат започнете да се справяте с вируса, може да попитате каква точно е историята на херпеса? Откъде идва вирусът и кога се разпространява толкова много? Ето кратко резюме за вас. Целта на тази статия е да предостави основна история на гениталния херпес. Не мислете за това като за учебник с… Read More »

Херпес и ХИВ

При лица с ХИВ, особено тези с отслабена имунна система, симптомите на херпес могат да бъдат по-разпространени, по-агресивни и по-упорити. Следователно, на лица с диагноза ХИВ вероятно ще бъде предложена супресивна терапия за намаляване или предотвратяване на херпесни епизоди. Какво представлява HSV вирусът или херпес симплекс? HSV може да причини рани в или около устата… Read More »

Как желязото помага за намаляване на херпес и херпес

Един на всеки трима американци носи вируса на херпес симплекс (HSV-1 и HSV-2), но докато някои хора изпитват тежки повтарящи се огнища на херпесни мехури или настинки, други имат леки или никакви симптоми. Тази статия хвърля светлина върху причината за това и има за цел да предостави информация, така че пациентите с херпес и настинка… Read More »

Обръщане на херпес – когато една инфекция предпазва от друга

„Всеки облак има сребърна линия“ – това понякога казват хората. Но по това време те не мислят за HSV. Вирусът HSV или херпес симплекс може да бъде неприятен, но вирусите, които го създават, и други свързани заболявания могат да имат полза. Поне при мишки те предлагат бактериална резистентност срещу заболявания като бубонна чума. Херпесът е… Read More »

Мехури на пениса, болка и сърбеж – когато не е отговорът на херпеса

Всеки мъж, който е прекарал здравен клас в гимназията, е наясно със симптомите на херпес. Признаците на мехури, пълни с течност, сърбеж и болезненост са често срещани показатели за този полово предаван вирус. Въпреки това, херпес симплекс не е неизбежна диагноза, когато се появят тези симптоми. Херпесът, известен в медицината като херпес зостер, е вирус,… Read More »

Съвети за среща с херпес

Вие ли сте сред всичките шест души в САЩ на възраст от 14 до 49 години, страдащи от генитален херпес? Това заболяване повлия ли на връзката ви? Обграден ли си от страх? Стресирате ли се или се отчайвате от бъдещето си? Това са често срещани притеснения на всеки херпес мъж или жена в обществото. Тези… Read More »

Женски генитален херпес – Признаци и симптоми

Гениталният херпес при жените може да приеме много форми и често симптомите могат да бъдат объркани с други състояния. Вносители Важно е да бъдете проверени от лекар, ако имате някой от симптомите на херпес или ако подозирате, че може да сте прекарали болестта, дори ако изобщо нямате симптоми. Около 50 процента от жените ще изпитват… Read More »

Разликата между ъгловия хейлит и херпес

Лесно е хората да грешат в хейлита като настинка. Тези две условия са различни, въпреки че е важно да можете да ги различавате едно от друго. Целта на тази статия е да позволи на хората да могат да правят това. Какво е охлаждане? Херпесът е известен в медицинския свят като херпес лабиалис. Както подсказва името,… Read More »

Херпес и сайтове за запознанства през 21 век

Когато човек премине през първоначално огнище на вируса на херпес симплекс, той / тя също ще претърпи сериозен шок. Но още по-шокиращото е 50% -80% от американците, страдащи от някаква форма на херпес. Статистиката от миналото показва, че 20% (50 милиона) от заразените хора са страдали само от генитален херпес и по-голямата част от тях… Read More »