Category Archives: хепатит

хепатит, лечение на хепатит, симптоми на хепатит, диагноза на хепатит, причини за хепатит

Замразена ръка – адхезивна капсулитна ръка – признаци, симптоми, диагностика, лечение

Замразената раменна или раменна адхезивна капсула, както се нарича технически, е възпалително разстройство на капсулата на раменната става. Това създава глобално ограничение на движението на раменете. Повечето пациенти на възраст между 30 и 50 години често изпитват прогресираща болка и плътност на раменната става, която започва като болезнена ръка и по-късно се превръща в скованост.… Read More »

Хепатит – причина, симптоми и лечение

Хепатитът се причинява от вируси и бактерии (Leptospira sps.) И може да бъде остър (внезапен) или хроничен (продължителен). Простата инфекция с вируси се причинява от имунна недостатъчност на вирусите при хората. Основните симптоми на хепатит са малайзия (бездействие), анорексия (загуба на апетит), гадене, жълтеница, чернодробна недостатъчност, цироза (чернодробна фиброза), чернодробна кома, атрофия на жлезата и… Read More »

Причини и профилактика на хепатит В.

Какво е хепатит В? Хепатит В е сериозно чернодробно заболяване. Хепатит В е най-честата чернодробна инфекция в света. Приблизително 350 милиона души по света са заразени с вируса на хепатит В, от които над 250 000 умират всяка година от чернодробни заболявания. Черният дроб може да се развие в резултат на инфекцията. Хепатит В се… Read More »

Какви са симптомите, диагностичните методи и възможностите за лечение на полово предавани болести?

Полово предавани болести Полово предавани болести (болести, предавани по полов път) или инфекции, предавани по полов път (ППИ) или венерически болести (VD) се появяват поради предаване по време на сексуален контакт със заразен организъм. ЗППП се причиняват от вредни бактерии, паразити, дрожди и вируси. Понякога полово предавани болести се появяват поради разпространението на новородени организми… Read More »

Хепатит В: Преглед на заболяванията, симптоми и профилактика

Въведение: От всички вируси, унищожили човечеството в историята, след СПИН, хепатитът е най-досадният и ужасен вирус. Той става смъртоносен, защото може да започне да става безсимптомно и да стане хроничен с годините. Хепатитът е семейство вируси, които засягат черния дроб, рак на черния дроб, късен стадий, който е животозастрашаващ. Хепатитните инфекции могат да бъдат както… Read More »

Пълен преглед на хепатит В и неговото лечение

Това е вирусна инфекция, причинена от вируса на хепатит В, която атакува черния дроб на човешкото тяло. Този вирус съществува в света от бронзовата епоха. Неговите доказателства са намерени в останките на 4500-годишен мъж. Според проучване, проведено през 2018 г., геномите на вирусите, открити по метода на последователността на пушките, са станали едни от най-старите,… Read More »

Хепатит

Хепатитът е възпалително състояние на черния дроб. Hepa е на латински за „черен дроб“, а английската суфикс „itis“ означава възпаление. Хепатитът се характеризира с други патологии като жълтеница, дискомфорт в корема и стомаха, хепатомегалия и тъмна урина (което е признак на остра ацидоза). Какво причинява хепатит? Отговор: Токсемия! Когато орган, подобен на черния дроб, стане… Read More »

Остър вирусен хепатит: причини, клинична картина, усложнения и лечение

Острият вирусен хепатит е възпаление на чернодробния паренхим, причинено от вируси за по-малко от 6 месеца. Მ Причини При остър вирусен хепатит: Хепатотропни вируси: Включва вируси A, B, non A non B (C, E) и делта агент, когато се комбинира с B вирус. Не-хепатотропни вируси: като вируса на Epstein-Barr (EBV), херпес симплекс и цитомегаловирус (CMV).… Read More »

История на електронните медицински досиета

През 60-те години д-р Лорънс Л. Ведите първо описват концепцията за компютърни или електронни медицински досиета. Вед описа система за автоматизиране и реорганизиране на медицинските досиета на пациентите, за да подобри тяхното използване и по този начин да подобри грижите за пациентите. Работата на Vedi поставя основите на проекта PROMIS в университета във Върмонт и… Read More »

Не рискувайте и се изследвайте за хепатит В.

Хепатит В е много сериозна чернодробна инфекция, която може да бъде предотвратена с ваксина, ако е правилно диагностицирана. В черния дроб тази инфекция се причинява от вируса на хепатит В, известен като HBV. Това е една от основните полово предавани болести (полово предавани болести) и може да се появи, ако споделите незащитена игла с някого.… Read More »