Природни лекове за херпес, херпес Zoater

Причинен от същия вирус като варицелата, херпесът на херпес зостер е едно от най-неприятните и болезнени здравословни състояния, които можете да изпитате. Проявява се като огнище на кожата върху определена част от тялото, се казва, че струпеите ще се развият по нервните клони; в допълнение към антивирусното лечение, лекарите обикновено предписват форма на опиатно лекарство, за да помогнат на пациентите да се справят с болката. Големият риск се крие в отварянето на порочен кръг, тъй като повечето опиумни наркотици пристрастяват към наркотиците. Алтернативната медицина излезе с други решения за справяне с болката, свързана с херпес. Най-доброто предложение тук е да се използва терапия с пчелна отрова, наречена от някои хора „апитерапия“.

Основната активна съставка, открита в пчелната отрова, е мелитин, вещество с високи противовъзпалителни ефекти. Освен това пчелната отрова съдържа сложна смес от протеини и пептиди с невротоксични и имуногенни свойства. По този начин, снимки, направени на определени места в близост до зоната на тялото, засегната от херпес зостер, ще предизвикат положителен отговор на нивото на местна защита и чрез акупунктура. В значителна степен тази форма на терапия съчетава предимствата на спада на налягането с химичните свойства на съединенията на пчелната отрова. Облекчаването на болката е почти незабавно и в повечето случаи се наблюдава бързо подобрение на здравословното състояние. Преди да използвате тази процедура обаче, направете няколко теста, за да се уверите, че нямате алергия към пчелна отрова.

Съществуват и редица растения с доказан ефект върху вирусите от херпесния клон: мента, градински чай, розмарин, риган, мащерка и исоп са само няколко от тях. Можете да приготвите силно концентрирана комбинирана инфузия от тези билки, да я оставите да се охлади и след това да измиете областите на тялото, засегнати от херпес. Всички гореспоменати билки имат отлични антисептични, противовъзпалителни и антивирусни състави, които правят чудеса при херпесни обриви. Можете също така да използвате червен пипер за борба с херпес зостер благодарение на основния си състав, известен като капсаицин. Това вещество всъщност представлява активната съставка в много херпетични балсами и масла, предлагани на пазара като Zostrix.

За седмична информация за най-естествените лекарства и хомеопатичните лечения, моля, абонирайте се за сребърния бюлетин на електронните новини тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *