Разликата между ъгловия хейлит и херпес

Лесно е хората да грешат в хейлита като настинка. Тези две условия са различни, въпреки че е важно да можете да ги различавате едно от друго. Целта на тази статия е да позволи на хората да могат да правят това.

Какво е охлаждане?

Херпесът е известен в медицинския свят като херпес лабиалис. Както подсказва името, причинява се от херпесния вирус. Херпесът се появява на ръба като мехур или раничка, която е в или около областта на устата. Херпесът може да бъде доста болезнен и е доста видим на лицето. Този мехур обикновено се пука и се развива краста. Херпесът обикновено изчезва след около десет дни.
Какво е хейлит?

Хейлитът се отнася до възпаление на устните (много хора го наричат ​​напукани устни) и най-честата форма на това състояние е ъгловият хейлит. Това е възпаление в ъгъла на устата, което обикновено изглежда като възпалено или напукано. Експертите не са напълно сигурни как се причинява това състояние, но се смята, че то е свързано с твърде много слюнка в областта или с механични причини като слаби протези. Това е доста често срещано състояние и в повечето случаи ще продължи само няколко дни. Смята се, че има връзка между това нараняване и недостига на витамини. Повече от половината от тези дразнещи отвори ще имат бактериална или гъбична инфекция и понякога дори могат да доведат до развитие на орален черен дроб.

Когато напуканите устни се появяват далеч от ъгъла на устата, често срещаната причина е студено време, дехидратация, висока температура или страничен ефект от някои лекарства. Може да бъде причинено и от хората, които твърде често облизват устните си.

Как да лекуваме херпес

Херпесът обикновено се лекува сам, но има и кремове, които хората използват, за да ускорят процеса. Ацикловир или ацикловир е антивирусен крем, който често се използва за лечение на настинки и е доказано, че увеличава времето за заздравяване. Херпесът е много заразен, така че хората трябва да избягват да докосват или целуват други хора, докато имат проблема.
Как да лекуваме хейлит

Методът, използван за лечение на ъглов хейлит, ще зависи до голяма степен от неговата причина. Обикновено е препоръчително да отидете и да посетите лекар, защото ако раната е заразена, тогава не приемането на правилното лекарство може да забави лечебния процес. Повечето лекари ще предписват стероиден крем или дневен крем против гъбички. Едно нещо, което може да загрижи лекаря, е защо човекът има проблем с тези видове наранявания, тъй като това може да е признак на лоши хранителни навици. Те могат да разпитват пациента и да дават препоръки за възможни хранителни подобрения. Състоянието може да бъде свързано и с други състояния като диабет и ХИВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *