Херпес и сайтове за запознанства през 21 век

Когато човек премине през първоначално огнище на вируса на херпес симплекс, той / тя също ще претърпи сериозен шок. Но още по-шокиращото е 50% -80% от американците, страдащи от някаква форма на херпес. Статистиката от миналото показва, че 20% (50 милиона) от заразените хора са страдали само от генитален херпес и по-голямата част от тях може да не са наясно с това. Проучванията също така установяват, че над 500 000 американци се заразяват всяка година, повечето от тях са тийнейджъри.

Друг шок дойде, когато национално представително проучване установи, че гениталният херпес е по-разпространен в САЩ, отколкото други страни. От национална гледна точка около 45 милиона индивида (на възраст над 12 години) са заразени. Това означава, че 1 на всеки 5 тийнейджъри и възрастни ще има вируса на HSV. През 70-те и началото на 90-те години броят на гениталните херпесни инфекции се е увеличил сред американците с 30%.

Този тип полово предавани болести (STD) може да причини два вида вируси:

 1. Орален вирус, херпес симплекс тип 1 (HSV-1)
 2. Генитален херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2)

Много заразени индивиди имат малко или никакви симптоми или признаци на инфекция, HSV-1 или HSV-2. Когато се появят симптоми, обикновено се появяват един или повече мехури в или около дебелото черво или гениталната област. В крайна сметка мехурите ще се счупят и ще оставят леки язви, които ще заздравеят за 2-4 седмици по време на първоначалното огнище.

Често огнището се появява отново в рамките на няколко седмици или месеци по-късно, но ще бъде по-малко тежко и ще има по-кратко огнище от първото. Въпреки че тази инфекция може да остане в латентно състояние в човешкото тяло през целия живот, огнищата са склонни да бъдат по-малко тежки и ще намаляват с течение на годините.

За съжаление гениталният вирус HSV-2 е по-често при жените – около 1 на всеки 4 жени са заразени. Причината за това вероятно е свързана с повече сексуални срещи между мъже и жени, отколкото срещи между жени и мъже, ако смятате, че е налице насилие.

Опитът да се справите с гениталния херпес може да бъде доста унизителен и често води до голямо отчаяние. Когато почувствате огнище, човек може да усети симптомите предварително и да знае какво предстои. Мисловният процес не е да се занимавате със сексуална активност, така че партньорът да не се зарази с генитален херпес.

Въпреки че симптомите / огнищата идват и си отиват, херпесният вирус живее в нервната клетка в тялото, дори след като всички признаци на инфекция са изчезнали. По-голямата част от заразените индивиди ще изпитват активни огнища толкова често, докато други имат само един херпес или може би два пъти. Има обаче някои, които всяка година преживяват огнища.

Учените твърдят, че не знаят точно какво причинява херпесния вирус, който го прави активен, но те откриват, наред с други неща, количеството на огнищата се повтаря все по-рядко с годините. Има някои естествени лекарства, ако някой иска да търси алтернативи, вместо да избира изкуствени лекарства като Ацикловир, който идва с много странични ефекти.

Това, което учените и лекарите не знаят, не означава края на света. Много хора непрекъснато търсят в интернет, за да намерят естествени лекове и лекарства, които от време на време са действали.

След като херпесният вирус е под контрол и има ясно разбиране какво да се прави и какво да не се прави, както и използването на природни средства (повече за това по-късно), човек може да започне да печели доверие и да започне да се среща отново. Преди всичко, намирането на партньор в живота, който разбира, прави връзката по-силна и може да донесе повече щастие в живота им.

Места за срещи с херпес

Не толкова отдавна уебсайтовете за онлайн запознанства бяха насочени към голяма аудитория (потребителско търсене), която спечели голяма популярност през годините. Но тъй като пазарът започна да се насища с много конкурентни сайтове за запознанства, бяха създадени нови и възприеха малко по-различен подход. Те са насочени към много малка аудитория или конкретна аудитория. Специална аудитория бяха лица с болести, предавани по полов път, които родиха сайтове за запознанства с херпес, които обслужваха много хора със сходни проблеми и интереси.

Естествено, някои хора с херпесен вирус може да се чувстват малко неудобно от идеята да търсят потенциални партньори в публични уебсайтове за запознанства. Но това са моментите, когато все повече хора все по-трудно намират някого поради многото обстоятелства в живота им. Същество, което намира партньор, който също има херпесен вирус. В противен случай признаването на някого, че има полово предавани болести, не е толкова лесно за някои хора.

Въпреки това, регистрирането и присъединяването към един или повече от тези сайтове за запознанства с херпес, в сравнение със сайтове, които обслужват широката публика, може да бъде по-малко неудобно. Човек може да се почувства по-добре с този подход на срещата.

Уебсайтовете за срещи, които са създадени специално за лица с херпес, са по-разбираеми и фокусирани върху подпомагането на членовете да станат по-заразени. Това обаче не означава, че тези сайтове са единственият или последният начин. Много хора намират нови връзки както винаги – чрез случайни срещи. И все пак може да има повече смисъл да се намери някой, който страда от същото нещо.

По очевидни причини е по-лесно да се открие всичко от друг заразен човек и е по-безопасно – тъй като не бива да се притеснявате за предаването на вируса на някой друг.

Когато изследват сайтове за запознанства с херпес, те обикновено предлагат богата информация, свързана със здравето и благосъстоянието, включително различни теми и опасения. Всъщност членовете говорят през цялото време и споделят знанията си заедно с много други неща, за които говорят. Някои сайтове за запознанства с херпес имат над 68 000 абонати, занимаващи се с доста голяма общност там със същия проблем.

В допълнение към ресурсите, които могат да бъдат намерени на тези страници, е включена и друга информация като:

 • Полезни съвети
 • Информация за диетата
 • Грешно състояние / правилна диагностика на херпес
 • Как нежният херпес засяга различно мъжете и жените?
 • Прогноза на заболяването
 • Научна и статистическа информация. за херпес
 • предотвратяване
 • Безопасен секс / предаване
 • Експлозии
 • Симптоми
 • Дори повече

Истинската цел на тези сайтове е да създадат общност за тези, които се занимават с херпесния вирус. Общите сайтове за запознанства обикновено карат определена група хора със специфични нужди да се чувстват изоставени от сцената за онлайн запознанства. Същото важи и за религиозните хора, които търсят някой със същата религия и т.н.

Отново, заразяването с херпесния вирус не означава края на света, тъй като човек може да се почувства самотен и никога повече да не изпита истинска близост. Сайтовете за запознанства с херпес стават все по-популярни в наши дни, така че това не е необичайно и не трябва да се разглежда като нещо унизително за героя.

Създаването на такава общност помага да се съберат съмишленици за общуване, независимо дали е просто платоничен приятелски разговор за опознаване или срещи. Показва да покаже колко уебсайтове за запознанства са нараснали през годините, когато отговарят на нуждите на 10 хиляди души по света със специални нужди и проблеми.

Хората, които си приличат по повече от един начин, могат да се намерят и да се свържат по-бързо при взаимодействие в рамките на онлайн общност. Този метод предлага по-лесен начин да намерите други хора, отколкото да опитате офлайн. Без съмнение сайтовете за запознанства с херпес помагат на хората, страдащи от генитален херпес (HSV-2), да осигурят място за комфорт при срещи с други хора като тях. Те също така създават отлични групи за подкрепа за тези, които се опитват да се научат как да се справят с херпесния вирус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *